Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-barackos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 db citrom
  • 17 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 25 dkg túró
  • 1 db citrom
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 1 konzerv barack
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

Tetejére

  • 1 csomag piros tortazselé
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a sárgájás keverékhez. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:

A túrót áttörjük, majd elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével. A pudingport a tejjel és a 5 evőkanál cukorral simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A kihűlt pudingot alaposan összekeverjük az előkészített túrókrémmel.

A torta összeállítása:

A kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a túrós-pudingos krémet. A konzervből lecsepegtetett barackokat felszeleteljük, és a krém tetejére sorakoztatjuk. A konzerv levét eltesszük, később szükségünk lesz még rá.

A zselé elkészítése:

A piros tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, a baracklével és a porcukorral. A forró zselét óvatosan a barackok tetejére öntjük, egyenletesen eloszlatva.

A süteményt hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órán át hagyjuk dermedni. Tálalás előtt szeletekre vágjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-barackos-szelet/