Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A ropogós leveles tészta, a mézes-túrós krém és a friss gyümölcsök együtt frissítő és harmonikus desszertet adnak. Gyorsan elkészíthető, mégis látványos édesség, amely garantáltan elnyeri a vendégek tetszését.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók 12 darabhoz

Krémhez

Díszítés

Elkészítése

Tészta előkészítése

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, és előkészítjük a 12 adagos muffinsütőt. A leveles tésztát lisztezett felületen 2–3 mm vékonyra nyújtjuk, majd 8 cm-es virág alakú kiszúróval 12 darabot szaggatunk belőle. Ezeket a muffinforma mélyedéseibe helyezzük, és villával megszurkáljuk a közepüket, hogy sütés közben ne púposodjanak fel. A forró sütőben 8–10 perc alatt aranybarnára sütjük, majd rácson kihűtjük.

Krém elkészítése

A villával áttört túrót összekeverjük a mézzel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliakivonattal. Az őszibarackbefőttet apró kockákra vágjuk, majd a túrós krémhez forgatjuk.

Összeállítás és díszítés

A kihűlt virágkosárkák közepébe a túrós-barackos krémből halmozunk. A tetejére vékony barackszeleteket teszünk, közepükbe pedig egy-egy szőlőszemet helyezünk. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp

A krémet feldobhatjuk egy kevés őrölt fahéjjal vagy apróra vágott friss mentával. Ha szezonális gyümölcsök állnak rendelkezésre, friss őszibarackkal és szőlővel még finomabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is