Tészta előkészítése
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, és előkészítjük a 12 adagos muffinsütőt. A leveles tésztát lisztezett felületen 2–3 mm vékonyra nyújtjuk, majd 8 cm-es virág alakú kiszúróval 12 darabot szaggatunk belőle. Ezeket a muffinforma mélyedéseibe helyezzük, és villával megszurkáljuk a közepüket, hogy sütés közben ne púposodjanak fel. A forró sütőben 8–10 perc alatt aranybarnára sütjük, majd rácson kihűtjük.
Krém elkészítése
A villával áttört túrót összekeverjük a mézzel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliakivonattal. Az őszibarackbefőttet apró kockákra vágjuk, majd a túrós krémhez forgatjuk.
Összeállítás és díszítés
A kihűlt virágkosárkák közepébe a túrós-barackos krémből halmozunk. A tetejére vékony barackszeleteket teszünk, közepükbe pedig egy-egy szőlőszemet helyezünk. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Tipp
A krémet feldobhatjuk egy kevés őrölt fahéjjal vagy apróra vágott friss mentával. Ha szezonális gyümölcsök állnak rendelkezésre, friss őszibarackkal és szőlővel még finomabb lesz.