Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 10 dkg vaj (olvasztva)

Töltelék

  • 25 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál tejföl (ha szárazabb a túró)
  • 1 tojássárgája

Kenéshez

  • 1 tojás

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk. Dagasztjuk, majd letakarva 1 órán át kelesztjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kb fél centi vastagra nyújtjuk. Négyzetekre vágjuk, melyekre túrótölteléket halmozunk.

A batyuk négy sarkát összefogjuk, összenyomjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Tetejüket megkenjük a felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Miután kissé hűlt, porcukorral megszórjuk.

Jó sütizést!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-batyu-16/