A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, a citrom reszelt héját, majd beletesszük a vajat, a tojássárgáját majd a felfuttatott élesztőt. Lágy, kellemes tésztát kell kapjunk (nem baj, ha picit ragad), majd hólyagosra dagasztjuk.
30 percig letakarva pihentetjük.
A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a búzadarával. A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd óvatosan hozzákeverjük a túróhoz.
A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, kb 5-6 mm vastagságúra és 10*10 cm-es kis kockákat vágunk belőle. Mindegyik közepébe teszünk a túrós töltelékből, összeösszefogjuk a négy sarkát és összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lekenjük a tojás-tej keverékkel.
Előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük. Én miután kivettem a sütőből megkentem a tetejét cukros tejjel, hogy puha maradjon, de ezt nem muszáj.