Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 2,5 dl tej 1 db tojás 3 ek porcukor 1 cs vaníliás cukor 1 mk só 6 dkg vaj 2,5 dkg élesztő Töltelék hozzávalói: 50 dkg túró 4-5 ek porcukor 2 cs vaníliás cukor 2 ek búzadara 10 dkg mazsola 1 citrom reszelt héja 2 db tojás + a lekenéshez Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.02.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 3 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 mk só
  • 6 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő

Töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • 4-5 ek porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek búzadara
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db tojás + a lekenéshez


Elkészítése:

A porcukrot keverjük alaposan össze a vaníliás cukorral, a tojással, a sóval, az olvasztott vajjal, és a langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.

Ezután kanalazzuk rá a lisztet, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Ezután indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (én egymásután kétszer indítottam el a dagasztó programot, hogy egy szép, sima tésztát kapjak) Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.

Amikor végzett a gép a dagasztással, tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. egy óra alatt kelesszük a duplájára.

A túrót tegyük egy tálba, majd villával törjük össze. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a búzadarát, a mazsolát, és szintén keverjük össze.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd apránként, keverjük hozzá a túrós masszához. Az elkészült tölteléket tegyük félre addig, még a megkelt tésztát kinyújtjuk, és felvágjuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd vágjuk fel kb. 10×10-es négyzetekre.

Ezután mindegyik közepére tegyünk egy kanál túrós tölteléket, majd a tészta négy sarkát összefogva, majd megcsavarva, formázzuk meg a batyukat.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymásmellé az elkészült batyukat. Ezután takarjuk le konyharuhával, majd 30 perc alatt kelesszük újra. Mielőtt behelyeznénk a sütőbe, felvert egész tojással kenjük le a batyukat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük készre. (ha sütés közben nagyon kezdene pirulni a teteje, akkor sütőpapírral takarjuk le) A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni, majd óvatosan szedjük szét az esetleg összenőtt batyukat.

Tálalás előtt hűtsük ki, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is