Elkészítése
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat, és a tejet. Alaposan elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. A masszát egy nagy méretű gáztepsibe, amelyet előzetesen sütőpapírral béleltünk ki, egyenletesen beleöntjük és elsimítjuk. 180 fokos sütőben világosra sütjük.
Amikor a piskóta megsült, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és porcukorral meghintett tálcára tesszük, ahol hagyjuk kihűlni.
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A zselatint feloldjuk a vízben, majd a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót a cukorral és a citromlével habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a feloldott zselatint, végül pedig apránként beleforgatjuk a tejszínhabot is. Az így elkészített krémet jól elkeverjük, és betesszük a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk. Az alsó lapot lekenjük olvasztott csokoládéval, majd kirakjuk félbevágott eperrel. A túrókrémet egyenletesen ráöntjük és elsimítjuk. A tészta köré alufóliából egy keretet készítünk, hogy a krém szépen egyenletesen maradjon a tésztán.
A másik lap alsó felét lekvárral lekenjük, majd óvatosan ráhelyezzük a krém tetejére. A fóliát a sütihez nyomkodjuk, hogy a tészta minden oldala egyenletes legyen. Ebből az adagból körülbelül 20 nagy szelet lesz.
A süteményt hűtőbe tesszük dermedni. Ideális, ha este készítjük el, és másnap szeleteljük fel. A tetejét porcukorral meghintjük tálalás előtt.
