Elkészítése
Az alapanyagokat egy nagy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük, simára dolgozzuk. Közepes méretű tepsit jól kizsírozunk, majd kibéleljük sütőpapírral. A tésztát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
Ha almás változatot készítünk, a töltelékhez 1 kg reszelt almát keverünk össze 8 evőkanál búzadarával, majd a tészta tetejére halmozzuk. Ugyanígy járunk el, ha túrós változatot készítünk.
A tejfölt 1 evőkanál liszttel és 1 tojással elkeverjük, majd evőkanállal ráöntjük a töltelék tetejére, és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon, körülbelül 40 perc alatt aranysárgára sütjük. Miután a sütemény kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk, majd szeleteljük.

