Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós és Almás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg túró
  • 1 kg alma
  • 15 dkg margarin
  • 5 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 db tojás
Túrós és Almás lepény kép

Elkészítése

Az alapanyagokat egy nagy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük, simára dolgozzuk. Közepes méretű tepsit jól kizsírozunk, majd kibéleljük sütőpapírral. A tésztát beleöntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

Ha almás változatot készítünk, a töltelékhez 1 kg reszelt almát keverünk össze 8 evőkanál búzadarával, majd a tészta tetejére halmozzuk. Ugyanígy járunk el, ha túrós változatot készítünk.

A tejfölt 1 evőkanál liszttel és 1 tojással elkeverjük, majd evőkanállal ráöntjük a töltelék tetejére, és egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon, körülbelül 40 perc alatt aranysárgára sütjük. Miután a sütemény kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk, majd szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-es-almas-lepeny/