Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 csomag vajas-leveles tészta 0,5 tojás a kenéshez Almáshoz: 60 dkg alma (tisztítva) 1 ek mazsola 1 kk őrölt fahéj 2 ek kristálycukor (ízlés szerint) reszelt citromhéj 1 tk búzadara Túróshoz: 25 dkg félzsíros túró 1 kis doboz tejföl 1 ek mazsola 2-3 ek kristálycukor (ízlés szerint) reszelt citromhéj 1 tk búzadara 0,5 tojás […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2015.11.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 csomag vajas-leveles tészta
  • 0,5 tojás a kenéshez

Almáshoz:

  • 60 dkg alma (tisztítva)
  • 1 ek mazsola
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 2 ek kristálycukor (ízlés szerint)
  • reszelt citromhéj
  • 1 tk búzadara

Túróshoz:

  • 25 dkg félzsíros túró
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 ek mazsola
  • 2-3 ek kristálycukor (ízlés szerint)
  • reszelt citromhéj
  • 1 tk búzadara
  • 0,5 tojás

Továbbá:

  • vaníliás porcukor a hintéshez


Elkészítése:

Az almával kezdünk, mert vissza kell hűteni.

Az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, és durvára reszeljük. Egy edénybe beletéve összekeverjük a cukorral és a mazsolával, majd felforraljuk, és kb. 5-6 percig lassú tűzön pároljuk.

Szűrőbe téve hagyjuk kicsepegni, ezután belekeverjük a fahéjat, a citromhéjat és a búzadarát. Néha megkevergetjük, így hamarabb hűl!

A leszűrt almalé hűtőbe téve, lezárva 2-3 napig is eláll, kitűnő ital, főleg a gyerekek nagy kedvence! 🙂

Egy felvert tojást elfelezünk.

Egyik felét a túróval és a többi hozzávalóval jól összekeverjük, a másik felével később a lapokat és a rácsot kenjük meg.

A tésztalapokat szoba hőmérsékletűre hagyjuk felengedni.

A csomagonként 6 db lapot középen kettévágjuk, így 12 db tésztát kapunk, majd ezekből 4-et ismét ketté vágunk hosszában, így lesz 8 kisebb és 8 nagyobb tésztadarabunk, ez lesz a teteje, amit egy dokkoló hengerrel berácsozunk!

Egymás mellé helyezve a lapokat megkenjük a széleit a felvert tojással, elosztjuk, és elsimítjuk rajtuk a töltelékeket. Az egyik csomag tésztán az almás, a másik csomag tésztán a túrós tölteléket.

A rácsokat is tojásozzuk, majd csak azután húzzuk szét és helyezzük a töltelékre, így kényelmesebb és szebb is lesz.

Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, és előmelegített sütőben 190 fokon 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még forrón rászitáljuk a vaníliás porcukrot!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is