Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós gúla recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 evőkanál baracklekvár

Krémhez

  • 0,5 kg túró
  • 3 dl habtejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag zselatin
  • 2 db narancs

Elkészítése

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, végül belekeverjük a tojássárgáját. A sütőporral elkevert lisztet finoman beleszitáljuk, és óvatosan összedolgozzuk. Közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük, és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, egy vizes konyharuhára borítjuk és feltekerjük. Amint teljesen kihűlt, megkenjük lekvárral, majd ismét feltekerjük. A szeletekre vágott piskótatekercset folpackkal kibélelt kerek tálba helyezzük.

A krémhez a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrot és a felvert habtejszínt. A tejet langyosra melegítjük, majd csomómentesen elkeverjük benne a zselatint, és a túróhoz adjuk. Végül hozzákeverjük a felkockázott narancsot. A krémet a tálba rakott piskótatekercsek közé öntjük, és 5 perc dermedés után a maradék tekercs szeletekkel befedjük. Fél napra hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt egy tálcára borítjuk a desszertet, majd óvatosan eltávolítjuk róla a fóliát.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-gula/