Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Túrós sütik

Túrós-koszorú othello szőlővel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt 8 dkg vaj 8 dkg porcukor 3,5 dkg élesztő 2 dl tej csipet só 1 cs vaníliás cukor 1 tojássárgája Töltelék: 25 dkg tehéntúró 10 dkg kristálycukor 2 cs vaníliás cukor 1 cs vaníliás pudingpor reszelt citromhéj othello szőlő a kenéshez 1 tojássárgája Elkészítése: A tojássárgáját keverjük simára a porcukorral, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2015.08.26.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 3,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája

Töltelék:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj
  • othello szőlő
  • a kenéshez 1 tojássárgája


Elkészítése:

A tojássárgáját keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat, és a langyos tejet. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.

A lisztet keverjük össze a csipet sóval, majd kanalazzuk rá a tojásos keverékre. Végül morzsoljuk a tetejére az élesztőt és kezdjük el dagasztani (én kétszer indítottam el a dagasztó programot, hogy minél könnyebb tésztát kapjak).

A dagasztás végeztével hagyjuk 30 percig a tésztát a gépben kelni. (Természetesen kézzel is bedagaszthatjuk a tésztát, majd langyos helyen kelesszük 30 percig.)

A túrót villával kicsit törjük össze, majd keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a pudingport (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is).

A tésztát kelesztés után, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb 40*20 cm-es téglalap alakúra, majd kenjük rá a túrós tölteléket.
Ezután szórjuk meg ízlés szerint, szemezett othello szőlővel. Végül tekerjük fel mint a bejglit és óvatosan helyezzük bele egy sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es formába.

A formába helyezett tészta tetejét konyharuhával takarjuk le, majd langyos helyen kelesszük 30 percig. Amikor megkelt a tészta, a tetejét kenjük le a tojássárgájával.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép aranybarnára (én 150 fokon 40 percig sütöttem és a sütési idő felénél sütőpapírral letakartam nehogy megégjen a teteje).

A sütőből kivéve a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd helyezzük egy rácsra és úgy hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt a kalács tetejét szórjuk meg porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is