Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós krémes málnahabbal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 1 csomag leveles tészta

A krémhez

  • 50 dkg túró
  • 1 db citrom leve
  • 2 evőkanál porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8 dl tej

Tetejére

  • 2 db tojásfehérje
  • 1 dl málnaszörp
  • 10 dkg cukor

Elkészítése

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Az egyik felét egészben kinyújtjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 15-20 perc). A tészta másik felét még sütés előtt feldaraboljuk a kívánt méretű szeletekre, és külön megsütjük, amíg aranyszínű nem lesz. Hagyjuk mindkettőt teljesen kihűlni.

A krém elkészítése:

A túrót a citrom levével és a porcukorral simára keverjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük. A pudingport a tejjel a csomagolás szerint megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha minden alapanyag kihűlt, a túrót, a margarinos keveréket és a pudingot alaposan összedolgozzuk. Az így kapott krémet egyenletesen rákenjük a kihűlt alsó tésztalapra.

A hab elkészítése:

A tojásfehérjéket a málnaszörppel és a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Amikor a hab már stabil, a túrós krém tetejére kenjük, és óvatosan elsimítjuk.

A felszeletelt és külön megsütött tésztadarabokat rátesszük a habra, hogy könnyen szeletelhető legyen.

Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy a krémek összeálljanak és a sütemény szeletelhető legyen.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-kremes-malnahabbal/