Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához:  40 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 tojás sárgája 1-2 ek tejföl 1 kk sütőpor csipet só A töltelékhez: 50 dkg túró(áttörve) 1 tojás sárgája 2 tojás fehérje 10 dkg kristálycukor 2 cs vaníliás cukor 2-3 ek búzadara 2 ek 20 %-os tejföl 1/2 citrom reszelt héja 2-3 ek […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2014.03.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához: 

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 kk sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró(áttörve)
  • 1 tojás sárgája
  • 2 tojás fehérje
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2-3 ek búzadara
  • 2 ek 20 %-os tejföl
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2-3 ek sárgabaracklekvár


Elkészítése:

A lisztet, a porcukrot, a sót a sütőporral együtt átszitáljuk, majd a kockákra vágott zsiradékkal elmorzsoljuk. 1 tojás sárgájával és annyi tejföllel dúsítjuk, hogy könnyen kezelhető, rugalmas tésztát kapjunk. Lehetőleg gyors mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a kezünk melegétől, ne olvadjon meg a margarin.

Frissen tartó fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

Töltelékhez a túrót szitán áttörjük, búzadarát és a vaníliás cukrot belekeverjük, majd egy tojás sárgájával összefogjuk a masszát. Én két kanál tejföllel tovább lágyítottam az állagon és reszelt citrom héjával ízesítettem. Akik kedvelik, mazsolát is tehetnek a töltelékbe. A tésztából megmaradt és a túrós masszához adott tojásból a fehérjét kristálycukorral, félkemény, fényes habnak felverjük és óvatosan a masszához forgatjuk.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Tésztát, sütőpapíron a kívánt nagyságúra nyújtjuk, papírostól tepsibe helyezzük, majd egy villával több helyen megszurkáljuk. 2-3 evőkanálnyi sárgabaracklekvárt kenünk rá, megelőzve, hogy a túró töltelék eláztassa. (opcionális)

Előmelegített sütőbe tolva,alsó rácson, 30 perc alatt készre sütjük(amikor már nem nagyon “recegős” a túró ) Kis pihentetés után tetszőleges alakra szeljük és porcukorral hintve kínáljuk.

Kötényeket felkötni! Jó étvágyat!

[box style=”info”]Pite vagy lepény? Minden tájegységnél más más a meghatározása. Ami a lényeg, hogy édesen vagy sósan elkészítve, egyaránt közkedvelt finomság szerte a világban! 😀
Egy egyszerű, édes túrós változatát ajánlanám figyelmetekbe elkészítésre.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is