Elkészítése
Tészta:
Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót és a maradék cukrokat. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel, olajjal sima tésztává gyúrjuk.
Letakarva 20 percig kelni hagyjuk.
Töltelék:
A hozzávalókat jól összekeverjük.
A lap kenéséhez a vajat a tojássárgájával géppel kikeverjük.
Összeállítás:
A tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a tojásos-vajas krémmel, majd rákenjük a tölteléket és feltekerjük, mint a bejglit, ezután 4 cm-es darabokra vágjuk.
A muffin forma mélyedéseit olajjal kikenjük, majd a tekercseket belehelyezzük és 20 percig kelesztjük.
200 fokra előmelegítjük a sütőt, majd 25 perc alatt készre sütjük a tekercseket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!









