Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, az egész tojást, a cukrot és a sót. Langyos vízzel és az olvasztott zsírral dagasztjuk, míg a tészta elválik az edény falától, és hólyagos lesz. Ne legyen túl lágy, de túl kemény sem.
Letakarva, meleg helyen 20 percig kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára tesszük, és nyújtófával kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
Lekváros bukta:
A tésztából kb. 10 cm-es négyzeteket vágunk. A közepükre sütésálló lekvárt teszünk, majd felcsavarjuk. A buktákat zsírral megkenjük, tepsibe helyezzük, és 10 percig pihentetjük. Ezután tojássárgájával lekenjük, majd sütőben megsütjük.
Túrós-meggyes csiga:
A túrót elkeverjük a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és a reszelt citromhéjjal. A kinyújtott tésztára rákenjük a tölteléket, majd megszórjuk magozott meggyel.
A tésztát felcsavarjuk, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat zsírral lekenjük, tepsibe helyezzük, 10 percig pihentetjük, majd tojássárgájával lekenve sütjük.

