Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-meggyes csiga és lekváros bukta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 csomag élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • só
  • 2 evőkanál olvasztott zsír
  • langyos víz

A buktához

  • sütésálló lekvár

A csigához

  • 1 csomag túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • kb. 5 evőkanál cukor
  • 1 kis üveg magozott meggy

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, az egész tojást, a cukrot és a sót. Langyos vízzel és az olvasztott zsírral dagasztjuk, míg a tészta elválik az edény falától, és hólyagos lesz. Ne legyen túl lágy, de túl kemény sem.

Letakarva, meleg helyen 20 percig kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára tesszük, és nyújtófával kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.

Lekváros bukta:

A tésztából kb. 10 cm-es négyzeteket vágunk. A közepükre sütésálló lekvárt teszünk, majd felcsavarjuk. A buktákat zsírral megkenjük, tepsibe helyezzük, és 10 percig pihentetjük. Ezután tojássárgájával lekenjük, majd sütőben megsütjük.

Túrós-meggyes csiga:

A túrót elkeverjük a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és a reszelt citromhéjjal. A kinyújtott tésztára rákenjük a tölteléket, majd megszórjuk magozott meggyel.

A tésztát felcsavarjuk, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat zsírral lekenjük, tepsibe helyezzük, 10 percig pihentetjük, majd tojássárgájával lekenve sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-meggyes-csiga-es-lekvaros-bukta/