Elkészítése
A tojásokat a cukorral habosra felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és fahéjjal, valamint vaníliás cukorral ízesítjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojásos-tejes keveréket, simára keverjük. Végül beleöntjük az olvasztott margarint, és még 1-2 percig keverjük, hogy egyenletes tésztát kapjunk.
Egy közepes tepsit vékonyan kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A túrót elkeverjük a tejföllel és 2 evőkanál porcukorral, hogy krémes állagot kapjunk.
A tésztát beleöntjük a tepsibe, majd a tetejére rákanalazzuk a túrót és rászórjuk a meggyet. Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg tűpróbával ellenőrizve már nem ragad a tűre a tészta.
Jó étvágyat kívánunk!
