Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihezTészta

  • 35 dkg finom vagy süteményliszt
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 14 dkg pohár tejföl (14 dkg)
  • csipet só
  • 5 dkg cukor

Töltelék

  • 75 dkg tehéntúró
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • vanília kivonat vagy vaníliás cukor
  • mazsola ízlés szerint

Kenéshez

  • 1 tojássárgája

Elkészítése

Először készítsük el a tésztát. A puha vajat vagy margarint a cukorral kezdjük el kihabositani, majd mikor ez megvan, akkor keverjük hozzá a tejfölt és végül a száraz hozzávalókat, majd gyúrjunk belőle egynemű tésztát. Ha túl lágy, pici lisztet adjunk hozzá még.

Ha kész a tészta, akkor csomagoljuk folpackba és kb fél órára tegyük hűtőbe.

A töltelékhez a túrót törjük át, majd adjuk hozzá a vaníliát, citromhéjat, keményítőt esetleg mazsolát és alaposan keverjük el. A tojások fehérjét kezdjük habositani, apránként hozzáadva a cukrot. A kész habot és túrót forgassuk össze óvatosan.

A tésztát osszuk két részre, majd nyújtsuk ki tepsi méretűre (25*30 cm). A kinyújtott tésztát tegyük sütőpapírral bélelt vagy vajazott és lisztezett tepsibe, majd erre helyezzük egyenletesen a túró tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztával fedjük be.

A tetejét tojássárgájával lekenjük és mehet a sütőbe kb 1 órára 160 fokra alul felül sütéssel (sütő függő!).

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-pite-11/