Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 24x30-as tepsihezA tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 75 dkg tehéntúró
  • 3 db tojássárgája
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 2 evőkanál búzadara

A tetejére

  • 1 db tojás (a kenéshez )

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, a sütőport és a tejfölt. Alaposan begyúrjuk a tésztát, majd két részre osztjuk és cipókat formázunk belőle. A cipókat hűvös helyen 15 percig pihentetjük. Közben a mazsolát langyos vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon.

Töltelék elkészítése:

A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük, majd elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát és a búzadarát, hogy a töltelék összeálljon.

A tésztacipókat a tepsi méretére nyújtjuk. Az egyik lapot a tepsibe helyezzük, majd ráterítjük a túrós tölteléket. A másik tésztalappal betakarjuk a tölteléket, és a tetejét megkenjük felvert tojással. Villával megszurkáljuk, hogy a sütés közben ne púposodjon fel.

Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, szépen szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Tepsi méret: 24×30 cm

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-pite-2/