Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Sütemény receptek

Túrós sütik

Túrós pite epres-rebarbarás öntettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 18 dkg cukor 1 tk só 20 dkg vaj 2 tojás 1 csomag sütőpor 2 ek tejföl 1 tojás a lekenéshez Töltelékhez: 1 kg túró (zsírosabb) 5 tojás 18 dkg cukor 1 rúd vanília kikapart magja 5 ek tejföl Öntethez: 20 dkg eper 10 dkg rebarbara 3 ek cukor Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
erzsikonyha
Beküldte: 2015.06.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 1 tk só
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek tejföl
  • 1 tojás a lekenéshez

Töltelékhez:

  • 1 kg túró (zsírosabb)
  • 5 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 5 ek tejföl

Öntethez:

  • 20 dkg eper
  • 10 dkg rebarbara
  • 3 ek cukor


Elkészítése:

Tészta készítése:

Az átszitált lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és a cukorral, majd hozzáadjuk a hideg vajat. Gyorsan összemorzsoljuk, majd a tojás és tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk. 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük.

Töltelék készítése:

Amíg a tészta pihen, addig nyugodtan elkészíthetjük a tölteléket. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kikapart vanília magot, belekeverjük a túrót és a tejfölt. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a túrós keveréket lazítjuk vele.

 

Összeállítás:

A pihentetett tésztát két részre osztjuk, majd enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk az egyik adagot, és sütőpapírral bélelt 40 x 28 cm-es tepsibe simítjuk.

A tésztát kenjük le felvert tojással, hogy ne szívja majd be a tölteléket, és 175 °C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.

Rátesszük a tölteléket, és befedjük a másik adag tésztából nyújtott lappal. Ezt is megkenjük a felvert tojással. 180°C-os sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Miután kihűlt, az öntetettel tálalható.

Öntet készítése:

Amíg a tészta sül elkészítjük az öntetet. Az epret és a rebarbarát apróra vágjuk, rászórjuk a cukrot, és puhára főzzük. Félpuha állapotban botmixerrel összeturmixoljuk. Miután kihűlt, a tálaláskor felszeletelt pitére öntjük.

[box style=”info”]Nagy adag, így egy nagyobb összejövetelre is elég ez a mennyiség.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is