Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Túrós sütik

Túrós pite Eta módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a töltelékkel kezdeni. A tejben elkeverjük a pudingport, keményítőt és a vaníliát, majd sűrűre felfőzzük. Még forrón belekeverjük a tojássárgákat. A túrót és a porcukrot jól összekeverjük, majd elektromos habverővel apránként belekeverjük a kihűlt pudingos krémet, ezután belereszeljük a citrom héját és belekeverjük a búzadarát is. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
lara
Beküldte: 2018.02.12.

Tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítése

Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a töltelékkel kezdeni.

A tejben elkeverjük a pudingport, keményítőt és a vaníliát, majd sűrűre felfőzzük. Még forrón belekeverjük a tojássárgákat.

A túrót és a porcukrot jól összekeverjük, majd elektromos habverővel apránként belekeverjük a kihűlt pudingos krémet, ezután belereszeljük a citrom héját és belekeverjük a búzadarát is.

A tojásfehérjáket kemény habbá verjük és a túrós masszába forgatjuk óvatos mozdulatokkal.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik térsztát kinyútjuk és a beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe (30*40 cm), rásimítjuk a tésztára a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott lappal.

Előmelegített, 170 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük. Nem baj, ha sütés közben kissé felpúposodik a tészta, ahogy hűl ki, le fog lappadni.

Porcukorral megszórva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
lara
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is