Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós pite Eta módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez:

  • 1 kg túró (félzsíros)
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 citrom héja
  • 1 teáskanál vanília aroma (vagy 2 cs vaníliás cukor)
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál búzadara
  • csipet só
  • 5 tojásfehérje

Elkészítése

Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a töltelékkel kezdeni.

A tejben elkeverjük a pudingport, keményítőt és a vaníliát, majd sűrűre felfőzzük. Még forrón belekeverjük a tojássárgákat.

A túrót és a porcukrot jól összekeverjük, majd elektromos habverővel apránként belekeverjük a kihűlt pudingos krémet, ezután belereszeljük a citrom héját és belekeverjük a búzadarát is.

A tojásfehérjáket kemény habbá verjük és a túrós masszába forgatjuk óvatos mozdulatokkal.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik térsztát kinyútjuk és a beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe (30*40 cm), rásimítjuk a tésztára a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott lappal.

Előmelegített, 170 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük. Nem baj, ha sütés közben kissé felpúposodik a tészta, ahogy hűl ki, le fog lappadni.

Porcukorral megszórva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-pite-eta-modra/