Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Sütemény receptek

Túrós-pudingos linzer

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, csipet sót a zsírt és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a tojássárgákat, a porcukrot, a diót és a reszelt citromhéjat is hozzáadva összegyúrjuk gyorsan, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a zsír. Gombóccá formáljuk és fóliába csomagolva legalább 1 órán a hűtőben pihentetjük. Amíg pihen […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Erika Meszaros
Beküldte: 2018.02.15.

A tésztához:

A pudingos krémhez:

A túrós krémhez:

A tészta tetejére

A mázhoz:

Elkészítése

A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, csipet sót a zsírt és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a tojássárgákat, a porcukrot, a diót és a reszelt citromhéjat is hozzáadva összegyúrjuk gyorsan, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a zsír.

Gombóccá formáljuk és fóliába csomagolva legalább 1 órán a hűtőben pihentetjük.

Amíg pihen a tészta, elkészítjük a krémeket. A pudingot a leírás szerint megfőzzük a tejjel és a 6 cukorral, majd kihűtjük.

A túrót jól összetörjük és hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom héját, pudinport (por formában megfőzés nélkül), a két fajta cukrot, végül az előzőleg felvert tojásfehérjéket.

A sütéshez egy 26 cm-es tortaformát használunk. A könnyebb munka érdekében kivágunk a forma méretéhez igazodva két db sütőpapírt. A tésztát elosztjuk két részre és a méretre vágott sütőpapíron kinyújtjuk.

Az egyiket belehelyezzük a formába, majd a kihűlt pudingot egyenletesen elosztjuk rajta és rásimítjuk a túrós krémet, majd ráhelyezzük a másik tésztát a sütőpapírral együtt úgy, hogy a papír legyen felül.

Ha kész vagyunk, a végén lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt, megkenjük felvert tojással, amit kicsit összekeverünk. Villával megszurkáljuk. 165 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben 40-50 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A mázhoz a vajat és kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverjük a kakóport (a kakaóport vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz).

A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére és ízlés szerint díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erika Meszaros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is