Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-pudingos linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 18 dkg zsír
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 citrom héja
  • 5 dkg dió (apróra vágva)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor

A pudingos krémhez:

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 evőkanál cukor

A túrós krémhez:

  • 75 dkg túró
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 tojás

A tészta tetejére

  • 1 tojás

A mázhoz:

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál tej
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, csipet sót a zsírt és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a tojássárgákat, a porcukrot, a diót és a reszelt citromhéjat is hozzáadva összegyúrjuk gyorsan, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a zsír.

Gombóccá formáljuk és fóliába csomagolva legalább 1 órán a hűtőben pihentetjük.

Amíg pihen a tészta, elkészítjük a krémeket. A pudingot a leírás szerint megfőzzük a tejjel és a 6 cukorral, majd kihűtjük.

A túrót jól összetörjük és hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom héját, pudinport (por formában megfőzés nélkül), a két fajta cukrot, végül az előzőleg felvert tojásfehérjéket.

A sütéshez egy 26 cm-es tortaformát használunk. A könnyebb munka érdekében kivágunk a forma méretéhez igazodva két db sütőpapírt. A tésztát elosztjuk két részre és a méretre vágott sütőpapíron kinyújtjuk.

Az egyiket belehelyezzük a formába, majd a kihűlt pudingot egyenletesen elosztjuk rajta és rásimítjuk a túrós krémet, majd ráhelyezzük a másik tésztát a sütőpapírral együtt úgy, hogy a papír legyen felül.

Ha kész vagyunk, a végén lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt, megkenjük felvert tojással, amit kicsit összekeverünk. Villával megszurkáljuk. 165 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőben 40-50 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A mázhoz a vajat és kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverjük a kakóport (a kakaóport vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz).

A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére és ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-pudingos-linzer/