Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 30 dkg rétesliszt
- 5 dkg margarin
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- nyírfacukor
- 400 g túró
- nyírfaporcukor
Elkészítése:
Az élesztőt megfuttatjuk a meleg tejben a nyírfacukorral és hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd az olvasztott margarint.
Jól összedolgozzuk és 40 percig kelesztjük. A túróhoz ízlés szerint nyírfacukrot adunk és egy tojást. Villával összedolgozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kockára vágjuk. Ezeket a kockákat fogjuk egymásra pakolni,közé túrót rakunk.
A széleit összenyomkodjuk,majd kézzel körbe forgatva kör alakokat formálunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb 10 percet sütjük.
A tetejét tejjel kenjük meg mielőtt berakjuk és egyszer a sütés felénél is, ez puhítja a tésztát. Amikor készen van szórjuk meg nyírfaporcukorral.
[box style=”info”]Készítheted cukorral és porcukorral is.[/box]

