Elkészítése
Töltelék:
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héjat és egy csipet sót. Az egészet jól kikeverjük, majd a tejföllel lazítjuk a masszát.
Összeállítás:
Két réteslapot egymásra helyezünk és a felsőt megkenjük olajjal. A túrós töltelék felét egyenletesen ráhalmozzuk, majd elsimítjuk. A tésztát óvatosan feltekerjük, a széleit behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A másik két réteslappal és a maradék töltelékkel ugyanígy járunk el, így két rudat kapunk.
Sütés:
A réteseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd a tetejüket és oldalukat felvert tojással megkenjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb.15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás:
A megsült rétest kissé hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Tipp:
Ha édesebben szeretjük, akkor a töltelékhez adhatunk mazsolát is, amit előtte langyos vízben vagy rummal elkevert vízben érdemes áztatni.


