Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Túrós rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrós rétes klasszikus, édes sütemény, amely egyszerű hozzávalókból készül. A túró krémes, vaníliás íze és a citromhéj frissessége tökéletesen illik a ropogós réteslapokhoz. Kiváló desszert családi ebédekhez vagy vendégváró finomságnak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vas Erika
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók:

Elkészítése

Töltelék:

A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héjat és egy csipet sót. Az egészet jól kikeverjük, majd a tejföllel lazítjuk a masszát.

Összeállítás:

Két réteslapot egymásra helyezünk és a felsőt megkenjük olajjal. A túrós töltelék felét egyenletesen ráhalmozzuk, majd elsimítjuk. A tésztát óvatosan feltekerjük, a széleit behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.

A másik két réteslappal és a maradék töltelékkel ugyanígy járunk el, így két rudat kapunk.

Sütés:

A réteseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd a tetejüket és oldalukat felvert tojással megkenjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb.15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás:

A megsült rétest kissé hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp:

Ha édesebben szeretjük, akkor a töltelékhez adhatunk mazsolát is, amit előtte langyos vízben vagy rummal elkevert vízben érdemes áztatni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vas Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is