Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 100 g zsír
- 200 g liszt
- 50 g cukor
- 2 tojás
- csipet só
Töltelék:
- 500 g túró
- 150 g cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalót összegyúrjuk. Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztát lekenjük baracklekvárral.
A töltelékhez a túrót, cukrot, vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a 3 egész tojást kézi mixerrel alaposan átkeverjük és a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 perc alatt szép barnára sütjük.


