Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 db egész tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 12,5 dkg langyos Rama
- 1 citrom leve
- ízlés szerint vaníliás cukor, mazsola
- 50 dkg túró
Elkészítése:
A tojásokat az összes cukorral legalább 10 percig keverjük kézimixerrel. Egy habos, könnyű masszát kell kapni belőle.
Ehhez hozzáadjuk a lisztet, sütőport, langyos vajat, citromot, ízlés szerint mazsolát, és további 5-6 percig keverjük a géppel.
Az elkészült masszához egy villa segítségével hozzáadjuk a túrót és alaposan elkeverjük. A túrót nem szükséges áttörni előtte.
180°C-ra előmelegített sütőben tepsiben, jénaiban vagy normál torta formában sütjük, 20 percig.

