Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrós szelet könnyű piskótával, lágy túrós-habos krémmel és friss citromos ízzel készül. A baracklekvár savanykás édessége és a tetején lévő csokireszelék tökéletesen kiegészíti a desszertet. Egyszerű, mutatós sütemény, amely bármilyen alkalomra jó választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Erzsébet Bán
Beküldte: 2013.10.11.

Tésztához

Krémhez

A tetejére

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a porcukorral habosra verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát vajazott-lisztezett gáztepsibe simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kész piskótát teljesen kihűtjük.

Krém elkészítése

A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a túróhoz forgatjuk. Ha a krém túl száraznak tűnik, kevés tejföllel lazítjuk.

Sütemény összeállítása

A kihűlt piskótát megkenjük a sárgabaracklekvárral, majd egyenletesen rákenjük a túrós-habos krémet. A tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.

Tálalás

A túrós szeletet tetszés szerint kockákra vagy szeletekre vágjuk, és hűtve kínáljuk.

Tipp

A krémbe tehetünk apróra vágott aszalt sárgabarackot vagy mazsolát is. Ha szeretnénk, a tetejét nemcsak csokireszelékkel, hanem pirított mandulaforgáccsal is díszíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is