Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 9 evőkanál finomliszt

Krémhez

  • 7 dl habtejszín
  • 90 dkg túró
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kis üveg sárgabaracklekvár
  • 1 dl tejföl (ha száraz a krém )

A tetejére

  • csokireszelék

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a porcukorral habosra verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát vajazott-lisztezett gáztepsibe simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kész piskótát teljesen kihűtjük.

Krém elkészítése

A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a túróhoz forgatjuk. Ha a krém túl száraznak tűnik, kevés tejföllel lazítjuk.

Sütemény összeállítása

A kihűlt piskótát megkenjük a sárgabaracklekvárral, majd egyenletesen rákenjük a túrós-habos krémet. A tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval.

Tálalás

A túrós szeletet tetszés szerint kockákra vagy szeletekre vágjuk, és hűtve kínáljuk.

Tipp

A krémbe tehetünk apróra vágott aszalt sárgabarackot vagy mazsolát is. Ha szeretnénk, a tetejét nemcsak csokireszelékkel, hanem pirított mandulaforgáccsal is díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-szelet-2/