Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Pár kanál langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez. A tojássárgáját, olajat, csipet sót is hozzáadjuk, végül annyi langyos tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk. Bedagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Lisztezzük a tetejét, latakarjuk és duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt. Ha megkelt, óvatosan átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
iluska receptjei
Beküldte: 2018.11.25.

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítése

Pár kanál langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez. A tojássárgáját, olajat, csipet sót is hozzáadjuk, végül annyi langyos tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk.

Bedagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Lisztezzük a tetejét, latakarjuk és duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt.

Ha megkelt, óvatosan átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél cm vastagra és 10*10 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd megtöltjük. A két-két szemközti csúcsát összefogjuk és megtekerjük.

A töltelékhez a túrót a tojássárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával elkeverjük. Végül hozzáforgatjuk a tojás felvert habját is.

Sütőpapíros vagy zsírozott tepsibe tesszük és felvert tojással lekenjük.

Elkezdjük a sütőt 180 fokra melegíteni és betoljuk a batyukat, majd szép barnára sütjük.

Porcukrozva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
iluska receptjei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is