Pár kanál langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez. A tojássárgáját, olajat, csipet sót is hozzáadjuk, végül annyi langyos tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk.
Bedagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Lisztezzük a tetejét, latakarjuk és duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt.
Ha megkelt, óvatosan átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél cm vastagra és 10*10 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd megtöltjük. A két-két szemközti csúcsát összefogjuk és megtekerjük.
A töltelékhez a túrót a tojássárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával elkeverjük. Végül hozzáforgatjuk a tojás felvert habját is.
Sütőpapíros vagy zsírozott tepsibe tesszük és felvert tojással lekenjük.
Elkezdjük a sütőt 180 fokra melegíteni és betoljuk a batyukat, majd szép barnára sütjük.
Porcukrozva tálaljuk.