Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós táska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 0,5 dl olaj
  • csipet só
  • 2 dl tej (langyos, szükség szerint)

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 citrom héja (reszelve)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg mazsola

A tetejére

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítése

Pár kanál langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez. A tojássárgáját, olajat, csipet sót is hozzáadjuk, végül annyi langyos tejet, hogy félkemény tésztát kapjunk.

Bedagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Lisztezzük a tetejét, latakarjuk és duplájára kelesztjük kb 1 óra alatt.

Ha megkelt, óvatosan átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél cm vastagra és 10*10 cm-es négyzeteket vágunk belőle, majd megtöltjük. A két-két szemközti csúcsát összefogjuk és megtekerjük.

A töltelékhez a túrót a tojássárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával elkeverjük. Végül hozzáforgatjuk a tojás felvert habját is.

Sütőpapíros vagy zsírozott tepsibe tesszük és felvert tojással lekenjük.

Elkezdjük a sütőt 180 fokra melegíteni és betoljuk a batyukat, majd szép barnára sütjük.

Porcukrozva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-taska-2/