Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejhez hozzákeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tetejét egy kiskanál liszttel megszórva felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk az olajat, tojássárgáját, sót és végül az élesztős keveréket. Alaposan összedolgozzuk és dagasztjuk. Belisztezzük a kész tészta tetejét, majd konyharuhával letakarva kelesztjük 1 óráig. A túróhoz hozzáadjuk az egész tojást, a cukrot, a citrom héjat, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Travelling Kitchen
Beküldte: 2021.08.31.

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

A langyos tejhez hozzákeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tetejét egy kiskanál liszttel megszórva felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk az olajat, tojássárgáját, sót és végül az élesztős keveréket. Alaposan összedolgozzuk és dagasztjuk. Belisztezzük a kész tészta tetejét, majd konyharuhával letakarva kelesztjük 1 óráig.

A túróhoz hozzáadjuk az egész tojást, a cukrot, a citrom héjat, az aszalt gyümölcsöket és a vaníliaaromát. Alaposan összekeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd körülbelül fél cm vastagra nyújtjuk. 10*10 cm-es kockákat vágunk belőle. Nekem 12 db lett ebből a mennyiségből.

Mindegyik kockát megtöltjük 1 evőkanál túrós krémmel, majd átlósan felhajtjuk a sarkait és összenyomjuk. Sütőpapírral bélel tepsibe tesszük a megtöltött batyukat.

A tetejüket megkenjük felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Travelling Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is