Elkészítése
Piskóta elkészítése:
A 8 tojást különválasztom, majd a sárgáját a cukorral habosra keverem, ehhez hozzáadom a sütőporral elkevert pudingport.
A tojásfehérjét kemény habbá verem majd az egészet apránként fakanál segítségével a tojássárgájás alapunkhoz adom, sütőpapírral bélelt tortaformába 3 részre osztva megsütöm.(26 cm -es tortaforma)
Krém:
A túrót a cukorral,vaníliás cukorral és a citromlével kikeverem,ehhez adom a 2,5 dl kemény habbá vert tejszínt.
Zselé:
3 dl meggylét,meggymárkát felforralunk,a maradék 0,5 dl meggylével a pudingport elkeverem,majd a tűzhelyről lehúzva beleöntöm. Takarékra visszatéve (habverő segítségével)besűrítem. Miután kihűtöttem a meggyzselét jöhet a torta összerakása.
Torta összerakása:
Lap, túrókrém, meggy, meggyzselé. Lap túrókrém, meggy, meggyzselé, lap túrókrém a tetejére és az oldalára is, és végül a 1,5 dl felvert tejszín, meggy, reszelt csoki.(A konkrét díszítést mindenki a maga ízlése szerint alakítsa)
