Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet 2 evőkanál cukorral meglangyosítjuk, majd a zsemléket egy pillanatra beáztatjuk. A túrót villával áttörjük, és a tojássárgájával, valamint a maradék 2 evőkanál cukorral elkeverjük. Hozzáreszeljük a citrom héját, és ízlés szerint mazsolát is adunk a keverékhez. A zsemléket kettévágjuk, és megtöltjük a túrós töltelékkel. Egy jénai tálat kivajazunk, majd a megtöltött zsemléket egymás […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Anyakonyha
Beküldte: 2013.04.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet 2 evőkanál cukorral meglangyosítjuk, majd a zsemléket egy pillanatra beáztatjuk. A túrót villával áttörjük, és a tojássárgájával, valamint a maradék 2 evőkanál cukorral elkeverjük.

Hozzáreszeljük a citrom héját, és ízlés szerint mazsolát is adunk a keverékhez. A zsemléket kettévágjuk, és megtöltjük a túrós töltelékkel. Egy jénai tálat kivajazunk, majd a megtöltött zsemléket egymás mellé fektetjük.

A tetejüket megkenjük egy-egy kanál tejföllel, majd megszórjuk a vaníliás cukorral. Mindegyik zsemle tetejére egy kis darabka vajat helyezünk, hogy szépen megpiruljanak sütés közben.

180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük, amíg a zsemlék aranyszínűek és ropogósak lesznek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Anyakonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is