A tejet 2 evőkanál cukorral meglangyosítjuk, majd a zsemléket egy pillanatra beáztatjuk. A túrót villával áttörjük, és a tojássárgájával, valamint a maradék 2 evőkanál cukorral elkeverjük.
Hozzáreszeljük a citrom héját, és ízlés szerint mazsolát is adunk a keverékhez. A zsemléket kettévágjuk, és megtöltjük a túrós töltelékkel. Egy jénai tálat kivajazunk, majd a megtöltött zsemléket egymás mellé fektetjük.
A tetejüket megkenjük egy-egy kanál tejföllel, majd megszórjuk a vaníliás cukorral. Mindegyik zsemle tetejére egy kis darabka vajat helyezünk, hogy szépen megpiruljanak sütés közben.
180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük, amíg a zsemlék aranyszínűek és ropogósak lesznek.