Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a lekvár és a darált dió kivételével. Három egyenlő részre osztjuk, és a kétharmadába kakaóport keverünk. Közben elkészítjük a túrós tölteléket: a túróhoz hozzáadjuk a tojássárgáját, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe.
A sütőt 150-170 fokra előmelegítjük.
Először a sárga lapot nyújtjuk ki, majd a margarinnal kikent tepsibe helyezzük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval. Ezt követően kinyújtjuk az egyik kakaós lapot, és a diós rétegre helyezzük. Erre simítjuk a túrós keveréket, majd befedjük a másik kakaós lappal. A tetejét villával megszurkáljuk, majd betesszük a sütőbe.
Amikor kisült és teljesen kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk a tetejét.
