Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós zserbó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • darált dió
  • lekvár

A töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • csokimáz

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a lekvár és a darált dió kivételével. Három egyenlő részre osztjuk, és a kétharmadába kakaóport keverünk. Közben elkészítjük a túrós tölteléket: a túróhoz hozzáadjuk a tojássárgáját, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe.

A sütőt 150-170 fokra előmelegítjük.

Először a sárga lapot nyújtjuk ki, majd a margarinnal kikent tepsibe helyezzük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk darált dióval. Ezt követően kinyújtjuk az egyik kakaós lapot, és a diós rétegre helyezzük. Erre simítjuk a túrós keveréket, majd befedjük a másik kakaós lappal. A tetejét villával megszurkáljuk, majd betesszük a sütőbe.

Amikor kisült és teljesen kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turos-zserbo-2/