Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg finomliszt 15 dkg porcukor 1 tojássárgája 10 dkg szobahőmérsékletű vaj 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 tejföl ((200 g) 1 csipet só 2 evőkanál kakaópor A töltelékhez: 0,5 kg tehéntúró 20 dkg porcukor 3 evőkanál búzadara 4 tojássárgája 1 citrom reszelt héja, és leve 2 csomag vaníliás cukor 5 tojásfehérje 3 evőkanál sárgabaracklekvár […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bodnár Éva
Beküldte: 2017.04.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tejföl ((200 g)
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál kakaópor

A töltelékhez:

  • 0,5 kg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 4 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja, és leve
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojásfehérje
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj


Elkészítése:

A tésztához összekeverjük a lisztet a porcukorral, a csipet sóval és a szódabikarbónával, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy egy ne ragacsos, de azért könnyen nyújtható, picit lágy tésztát kapjunk.

Az összegyúrt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és az egyikbe gyúrjuk bele a 2 evőkanál kakaóport.

A töltelékhez összekeverjük a túrót a cukrokkal, a búzadarával, tojás sárgákkal, citromhéjjal és citromlével, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert 5 tojásfehérjét.

Egy kb. 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyik sárga tésztát kinyújtjuk tepsi nagyságúra, belehelyezzük a tepsibe, majd egyenletesen megkenjük lekvárral.

Kinyújtjuk a kakaós tésztát is, ráhelyezzük a lekváros részre, erre jön a túrós töltelék, végül kinyújtjuk a másik sárga tésztát is, melyet a túrós töltelékre helyezünk.

Ezeket a lapban nyújtott tésztákat úgy tudjuk legegyszerűbben kezelni, ha kivágunk sütőpapírból egy tepsi méretet, és erre rakva nyújtjuk ki, és igazítjuk el a lapokat. Így biztosan egyforma méretű lesz mindegyik. 170 fokra előmelegített sütőben, égkeveréssel 25 percig sütjük.

Amikor kihűlt a sütemény, a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, összekeverjük az olajjal és egyenletesen bevonjuk a tetejét, hagyjuk kicsit dermedni.

[box style=”info”]Pár órás pihenést igényel, de legjobb, ha előző nap megsütjük.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is