Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 10 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kis dobozos tejföl
- csipetnyi só
- 2 evőkanál kakaópor
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg búzadara
- 4 tojás sárgája
- 5 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 2 csomag vaniliás cukor
- 1 kis dobozos tejföl
- 5 tojás fehérjéből vert hab
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 3 cipót formálunk belőle, az egyik cipóba beledolgozzuk a kakaóport.
A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük, a végén adva hozzá a tojások habját.
Az egyik sárga cipót kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, lekvárral megkenjük (ízlés szerint barack, megy stb.).
Erre tesszük az kinyújtott barna tészát, rá a túrós tölteléket, majd a másik sárga tésztát.
180 fokos sütőben megsütjük, aranybarna lesz a teteje. Lehet rá csokit tenni, de sajnos nálunk nem volt idő rá 😉


