Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 13 dkg finomliszt
  • 13 dkg rétesliszt
  • 16 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 db tojás

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl

Elkészítése

Tészta:

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, amíg egynemű, sima állagú nem lesz. A tésztát folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy pihenjen és könnyen kezelhető legyen.

Töltelék:

Másnap a töltelékhez a túrót áttörjük, és elkeverjük a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszához forgatjuk, hogy légies legyen.

Összeállítás:

A tészta felét lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsi alját kibéleljük vele (kb. 22×30 cm-es tepsi ideális). Rásimítjuk a túrós tölteléket. A tészta másik felét nagy lyukú reszelővel a töltelék tetejére reszeljük, hogy morzsás hatást érjünk el.

Sütés:

Előmelegített sütőben 200 °C-on 10 percig sütjük, majd a hőfokot 170 °C-ra csökkentjük, és további 25-30 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára pirul, és a töltelék megszilárdul.

Tálalás:

A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral megszórva vagy friss gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turotorta-5/