Túrós krém elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a túrót és 2 dl tejet. Addig keverjük, amíg egységes, sima krémet nem kapunk. A gyümölcsöket felaprítjuk (ha szükséges), és a túrós keverékhez adjuk. Konzerv gyümölcs esetén jól lecsepegtetjük a levét, mielőtt belekevernénk.
Zselatin elkészítése:
A maradék 4 dl tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a zselatint, és közepes lángon folyamatos keverés mellett feloldjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tej ne forrjon fel, csak forráspontig melegedjen. A zselatinos keveréket kicsit hűlni hagyjuk, majd a túrós masszához öntjük, és alaposan elkeverjük.
Formázás:
Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, hogy a tortát könnyen ki lehessen majd emelni. Az elkészült masszát a formába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
Dermesztés:
A tortát hűtőbe tesszük, és legalább 1 éjszakán át dermesztjük, hogy a zselatin teljesen megszilárduljon.
Tálalás:
Másnap a tortát a folpack segítségével óvatosan kiborítjuk a formából. Friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy gyümölcsszósszal díszítve tálaljuk.