Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrótorta őzgerincben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 6 dl tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag zselatin (25 gr-os)
  • gyümölcsök (konzerv vagy friss)

Elkészítése

Túrós krém elkészítése:

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a túrót és 2 dl tejet. Addig keverjük, amíg egységes, sima krémet nem kapunk. A gyümölcsöket felaprítjuk (ha szükséges), és a túrós keverékhez adjuk. Konzerv gyümölcs esetén jól lecsepegtetjük a levét, mielőtt belekevernénk.

Zselatin elkészítése:

A maradék 4 dl tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a zselatint, és közepes lángon folyamatos keverés mellett feloldjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tej ne forrjon fel, csak forráspontig melegedjen. A zselatinos keveréket kicsit hűlni hagyjuk, majd a túrós masszához öntjük, és alaposan elkeverjük.

Formázás:

Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, hogy a tortát könnyen ki lehessen majd emelni. Az elkészült masszát a formába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

Dermesztés:

A tortát hűtőbe tesszük, és legalább 1 éjszakán át dermesztjük, hogy a zselatin teljesen megszilárduljon.

Tálalás:

Másnap a tortát a folpack segítségével óvatosan kiborítjuk a formából. Friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy gyümölcsszósszal díszítve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/turotorta-ozgerincben/