Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a cukor felével és az olajjal alaposan kikeverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva hozzáadjuk a sárgájás keveréket és a sütőporral elkevert lisztet, óvatos, széles mozdulatokkal összeforgatva, hogy ne törjön össze. A masszát kettéválasztjuk. Az egyik felét egy 28×35 cm-es tepsibe öntjük, és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kelemen Jozsefne
Beküldte: 2013.02.21.

Tészta

Krém

Elkészítése

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a cukor felével és az olajjal alaposan kikeverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva hozzáadjuk a sárgájás keveréket és a sütőporral elkevert lisztet, óvatos, széles mozdulatokkal összeforgatva, hogy ne törjön össze.

A masszát kettéválasztjuk. Az egyik felét egy 28×35 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A maradék masszába 1 evőkanál kakaóport keverünk, majd ezt is kisütjük ugyanabban a méretű tepsiben. A megsült piskótalapokat teljesen kihűtjük.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A zselatint 4 evőkanál vízben elkeverjük, majd addig melegítjük, amíg teljesen elolvad. A tejszínt kemény habbá verjük, és háromnegyed részét a kissé langyos pudinghoz keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott zselatint is, alaposan összeforgatva.

A sütemény összeállításához a tepsibe visszahelyezzük a kakaós piskótalapot, majd rákenjük a krém felét. Erre ráhelyezzük a sárga piskótalapot, és a krém másik felét egyenletesen elosztjuk rajta. A sütemény tetejét a maradék tejszínhabbal bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.

Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a krém megszilárduljon. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kelemen Jozsefne
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is