Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piskóták

Sütemény receptek

Tutti-frutti szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Tutti-frutti szelet mutatós, krémes sütemény, amely ünnepi alkalmakra és családi összejövetelekre is tökéletes választás. Az epres pudingos krém, a könnyű piskóta és a habtejszín együtt különleges, mégis egyszerűen elkészíthető édességet ad.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Erzsébet Bán
Beküldte: 2013.09.24.

Piskóta

Krém

Elkészítése

Piskóta

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kikeverjük. Óvatosan összeforgatjuk a két masszát, majd hozzáadjuk a lisztet. Az egészet simára dolgozzuk, és sütőpapírral bélelt 22×38 cm-es tepsibe simítjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk a piskótát.

Krém

A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk. Az egészet alaposan kihabosítjuk.

A krémet az alsó piskótalapra kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot.

Teteje

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Végül csokireszelékkel megszórjuk.

A süteményt ízlés szerint felszeleteljük, és tálalás előtt rövid időre hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

A pudingkrémet feldobhatjuk egy kevés friss eperrel vagy más bogyós gyümölccsel is, így még frissebb ízt kap a sütemény. A tetejére a csokireszelék helyett csokilapkákat vagy színes cukorgyöngyöket is szórhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is