Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tutti-frutti szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt

Krém

  • 2 csomag eperízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • csokireszelék
  • 5 dl tej
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése

Piskóta

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kikeverjük. Óvatosan összeforgatjuk a két masszát, majd hozzáadjuk a lisztet. Az egészet simára dolgozzuk, és sütőpapírral bélelt 22×38 cm-es tepsibe simítjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk a piskótát.

Krém

A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk. Az egészet alaposan kihabosítjuk.

A krémet az alsó piskótalapra kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot.

Teteje

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Végül csokireszelékkel megszórjuk.

A süteményt ízlés szerint felszeleteljük, és tálalás előtt rövid időre hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

A pudingkrémet feldobhatjuk egy kevés friss eperrel vagy más bogyós gyümölccsel is, így még frissebb ízt kap a sütemény. A tetejére a csokireszelék helyett csokilapkákat vagy színes cukorgyöngyöket is szórhatunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tutti-frutti-szelet/