Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Meggyes, cseresznyés sütik

Tűzoltó szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk és egy 25×20 cm-es, zsírozott tepsibe helyezzük. A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggyet egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején. A pudingporokat elkeverjük 8 dl lében (a meggyléhez annyi vizet adunk, hogy a teljes mennyiség 8 dl legyen), hozzáadjuk a cukrot, majd felfőzzük. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.07.03.

A tésztához

Krémhez

A morzsához

Tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk és egy 25×20 cm-es, zsírozott tepsibe helyezzük.

A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggyet egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.

A pudingporokat elkeverjük 8 dl lében (a meggyléhez annyi vizet adunk, hogy a teljes mennyiség 8 dl legyen), hozzáadjuk a cukrot, majd felfőzzük. A forró krémet a meggyel borított tésztára öntjük.

A morzsás réteg hozzávalóit összedolgozzuk, és egyenletesen eloszlatjuk a krém tetején.

Lassú tűznél sütjük a süteményt tűpróbáig. Miután megsült, és kihűlt, 4 dl tejszínből (vagy tejből és tejszínhabporból) tejszínhabot készítünk, majd egyenletesen a sütemény tetejére kenjük.

A tetejét villával megcsíkozzuk, és módjával fahéjat szórunk rá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is