Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tűzoltó szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg margarin
  • 1 db tojás

Krémhez

  • 1 üveg magozott meggy
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet fahéj
  • víz

A morzsához

  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg margarin
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Tetejére

  • 4 dl tejszínhab

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd kinyújtjuk és egy 25×20 cm-es, zsírozott tepsibe helyezzük.

A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggyet egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.

A pudingporokat elkeverjük 8 dl lében (a meggyléhez annyi vizet adunk, hogy a teljes mennyiség 8 dl legyen), hozzáadjuk a cukrot, majd felfőzzük. A forró krémet a meggyel borított tésztára öntjük.

A morzsás réteg hozzávalóit összedolgozzuk, és egyenletesen eloszlatjuk a krém tetején.

Lassú tűznél sütjük a süteményt tűpróbáig. Miután megsült, és kihűlt, 4 dl tejszínből (vagy tejből és tejszínhabporból) tejszínhabot készítünk, majd egyenletesen a sütemény tetejére kenjük.

A tetejét villával megcsíkozzuk, és módjával fahéjat szórunk rá.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/tuzolto-szelet-2/