Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 23 dkg finomliszt 2 kk sütőpor 2 csomag vaníliás cukor 12 dkg vaj 2 tojás Töltelék: 2 csomag vaníliás pudingpor 4 ek cukor 1,5 tk őrölt fahéj 7 dl meggybefőttlé 7 dl meggybefőtt Töltelék tetejére: 15 dkg vaj 15 dkg porcukor 15 dkg finomliszt 1,5 tk őrölt fahéj Tetejére: 5 dl habtejszín Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.08.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 23 dkg finomliszt
  • 2 kk sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 tojás

Töltelék:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 1,5 tk őrölt fahéj
  • 7 dl meggybefőttlé
  • 7 dl meggybefőtt

Töltelék tetejére:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 1,5 tk őrölt fahéj

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín


Elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk, sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe nyomkodjuk. /Elég lágy tészta, nem igazán nyújtható./

A levét a befőttnek leszűrjük, majd 7 dl-re kiegészítjük vízzel. (Én saját eltvésű magozott meggyet használtam, így egy másik üvegből ki tudtam egészíteni a meggylét.)

Rárakjuk a tésztára a kimagozott meggyet. Ezután a vanília pudingot, a cukrot és a fahéjat a meggy levével felfőzzük, és még melegen a tésztára öntjük. Utána a töltelék tetejére valókat összekeverjük.
Egy morzsalékos tészta lesz, amit a meggyes pudingra rámorzsolunk.

190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt, a tejszínt felverjük (normál tejszín esetén használhatunk habfixálót, hogy a hab tartós legyen), és a sütemény tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is